Happy Rizzi – најшарената зграда во Германија

Are-You-Ready-To-See-The-Most-Creative-Building-In-Germany-

Доколку некогаш патот ве однесе до Брауншвајг во Германија, никако не ја испуштајте шансата да ја погледнете една од најпозитивните згради во светот. Станува збор за проектот наречен „Happy Rizzi“, дизајниран од страна на починатиот американски уметник Џејмс Рици, и оживеана од визијата на архитектот Конард Клостер.

1

Објектот е комплетен контраст на сето негово опкружување, и претставува печат на уникатниот стил на Рици.  Поп-арт начинот на изразување е секогаш надополнет со ведра и блескава палета од силни бои. Детските цртежи се исто така една од карактеристиките кои го красат стилот на овој уметник.

Џејмс Рици почина на 26 декември 2011 година, а зградата наречена по неговото презиме и декорирана во негова чест, останува енергичен спомен за неговите фанови ширум светот.

10

9

8

7

6

5

4

3

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *