Намалете го крвниот притисок со семки сончоглед

sunflower_seeds

Овој природен лек помага навистина брзо. За кратко време ќе почувствувате дека притисокот ќе се врати во нормала. Сончогледовите семки се збогатени со никотинска киселина која ги шири крвните садови и ја подобрува циркулацијата.

Подготовка:

Во тенџере сипете 500 г. добро измиени семки сончоглед. Прелиете со две литра ладна вода и гответе на шпорет два часа.

Изладете и процедите. Распределете ја мерката на два дена. Еден дел пиете во текот на денот, другиот оставете го во фрижидер и конзумирајте го наредниот ден.

Притисокот веднаш ќе се врати во нормала, но, за подолготраен ефект, редовно конзумирајте во рок од еден месец.

Семките сончоглед се еден од најдобрите извори на магнезиум, и со самото тоа, моќно средство за намалување на крвиот притисок. Сончогледовите семки содржат фитостерол, кој на природен начин го намалува холестеролот во крвта, а со самото тоа се намалува и ризикот од развој на кардиоваскуларни заболувања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *