Најубавите градини: Замокот Ниџо во Кјото

800_498_fixedwidth

Замокот Ниџо, древна резиденција на Токугава во стариот јапонски главен град Кјото тешко дека ќе ги остави рамнодушни луѓето кои се интересираат од јапонската култура и префинета уметност. Комплексот се состои од замок, неколку помали објекти и неколку прекрасни градини. Денес сето тоа е дел од светското наследство на УНЕСКО.

yaponsky-sad-2

yaponsky-sad-1

yaponsky-sad-4

yaponsky-sad-5

yaponsky-sad-7

yaponsky-sad-8

yaponsky-sad-9

800_600_fixedwidth

800_531_fixedwidth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *