Најмирољубивите граници ширум Европа

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-68__880

Со оглед на Шенгенската спогодба од 1985 година, ограничувањата за движење ширум Европа полека се бришат. И додека во моментов постојано се слушаат разни идеи за привремено затворање на границите поради бегалската криза, фотографот од Холандија, Валерио Винчензо, одлучи да ги документира најмирољубивите гранични премини од една до друга земја. Овие фотографии се одлично потсетување за тоа колку затворањето на границите би било само чекор наназад за човештвото и за Европа. Погледнете како изгледаат овие речиси заборавени граници, кои воопшто се не се совпаѓаат во класичната замисла на нивното постоење.

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-39__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-40__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-41__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-42__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-48__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-50__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-52__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-55__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-59__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-61__880

europe-borders-borderline-frontiers-of-peace-valerio-vincenzo-68__880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *