Најголемата сауна во светот изгледа вака

saunanorway-1-900x598

Ви ја прикажуваме најголемата јавна сауна во светот. Лоцирана на мало островче во арктичкиот круг, сауната Агора има капацитет да угости и до 100 посетители одеднаш.  Огромниот панорамски прозорец поставен од едната страна на триаголниот објект, им овозможува на гостите да уживаат во зимските норвешки пејзажи кон Северниот Леден Океан. Како што ќе забележите и од галеријата подолу, дизајнот за ентериерот е инспириран од старата амфитеатарска архитектура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *