Наградени фотографии кои покажуваат како изгледа раѓањето на нов живот

56ba15141a00002d00ab242e-1000x500

Секоја година на меѓународниот натпревар за професионални фотографии на тема породување (кој би рекол дека и тоа постои) се пријавуваат голем број учесници и натпреварувачи, каде на уметнички начин се претставува нешто толку совршено како што е раѓањето на нов живот. 

Меѓународното здружение на професионални фотографи за породување разгледува стотици фотографии од различни краеви на светот, а потоа ги објавува имињата на победниците и три посебни награди во категориите: породилни маки, породување и по породувањето.

Без оглед дали се подготвувате да станете родители овие фотографии нудат можност на уметнички начин да се фати дел од оној хаотичен спектакл каков што е донесувањето на нов живот на свет.

Жени од различни континенти станале мајки, а некои од нив се двојно наградени – со спомен во вид на фотографија која освоила награда на овој натпревар, но и оние кои не ги минале строгите оцени на жирито веќе ја имаат својата најголема награда – нов живот на кого ќе му ја посветат сета љубов на светот.

Prva-nagrada-660x439

56ba151c1a00009c01ab2434-660x439

2016-082-660x439

56ba15171800002d0080b8dc-660x462

2016-281-660x441

56ba15191800006f0080b8dd-660x990

2016-213-660x987

2016-027-660x441

Najbolja-u-kategoriji-porođaj1-660x439

2016-184-660x441

Najbolje-nakon-porođaja-660x457

imgl4760-660x439

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *