Моменти на љубов фатени на фотографии

pari-1000x500-1000x500

Тешко може да се опише љубовта. Таа е многу индивидуална и има различни облици. Една романска фотографка сепак успеа да ни ја долови љубовта на црно-бели фотографии…

Моментите на љубов фатени со објективот на Натали Миндра под наслов „Iubiri Urban“, претставува серија црно-бели фотографии на кои лесно може да се препознаат оние кои макар еднаш во животот биле заљубени. Моментите на искрена нежност меѓу партнерите се доста искрено и интимно забележани.

Во превод серијата фотографии може да се окарактеризира како „урбана љубов“ и тоа што ќе го видите на нив е токму тоа – современ момент забележан да трае вечно, дури  и ако љубовта не трае толку долго. Фотографката од Букурешт инсистирала на спонтаност и нежност, со што јасно се спротивставува на верувањето дека во современиот свет кој често личи на лудница, љубовта е невозможна!

photomicona-1-900x600-660x440

photomicona-2-900x1351-660x991

photomicona-3-900x600-660x440

photomicona-5-900x600-660x440

photomicona-8-900x600-660x440

photomicona-4-900x600-660x440

photomicona-6-900x600-660x440

photomicona-11-900x600-660x440

photomicona-7-900x600-660x440

photomicona-9-900x600-660x440

photomicona-10-900x600-660x440

photomicona-13-900x600-660x440

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *