Момчето кое само сакаше слика со Ајфеловата кула

PicMonkey Collage

Сигурно повеќемината сте ги виделе оние клише пози пред Ајфеловата кула, кои секој турист кој го посетил Париз најверојатно ги има. Оние, во кои фотографот си поигрува со перспективата, моделот со рацете, па се чини како врвот на оваа фамозна знаменитост да го допирате со прст.

Меѓутоа, не секогаш резултатите се еднакви со очекувањата, а ваков проблем имал и еден Фејсбук корисник, кој ги замолил неговите пријатели на социјалната мрежа да го доловат овој ефект со помош на Фотошоп. Но, можеби и требало да размисли подолго пред да се реши на ваков чекор, бидејќи фотографијата се рашири вирално, и ја разбуди креативноста на интернет „троловите“.

Сега, овој турист има милион решенија за неговиот проблем.

И на крајот, некој кој навистина се обидел да му помогне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *