Минималистичка грчка куќа нуди незаборавен поглед кон Кефалонија

Thouse-4-900x601

Бриселскиот архитект, Оливер Двек, изгради необична бела куќа во планините на егзотичниот грчки остров Кефалонија. Во идиличниот сет, таканаречениот Т-дом нуди неколку минималистички уредени соби и балкони, чиј поглед води кон бесконечните хоризонти на Јонско Море.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *