„Маратонско“ лупење јајце со едноставен трик

shake-up-peel-eggs-with-glass-water.1280x600

За повеќето луѓе варените јајца се составен дел од доручекот. Тие се навистина здрава состојка за организмот и одличен начин да се започне денот.

Но, понекогаш, нивната лушпа знае да одземе навистина повеќе време од потребното, а наутро пред работа, секоја секунда е скапоцена. Токму затоа ви го претставуваме овој едноставен трик, со кој лупењето на вареното јајце нема да ви одземе повеќе од неколку секунди. Се што ви е потредно е една чаша, и малку вода.

Постапката е прикажана во видеото:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *