Магијата на Швајцарија: Планини, реки и вкусна чоколада

12555879_1113218318688698_1293002091_n

Мартина Бисаз секој викенд патува низ Швајцарија и со фото апаратот ги бележи сите убавини на оваа земја. Своите фотографии таа ги објавува на Инстаграм.

Која е првата асоцијација што ја имате кога ќе се спомене Швајцарија? Швајцарското сирење, чоколадото, швајцарските часовници?

Швајцарија е многу стабилна и економски силна земја, позната како симбол на „совршенства“, складот, хармонијата и уреденоста на државата. На пример, во случај во оваа земја во текот на ноќта да падне обилен снег, жителите можат да очекуваат тој да биде исчистен веќе до осум часот утрината.

Или пак. автомобилите во Швајцарија секогаш изгледаат ако нови, а причината се казните кои им се закануваат на возачите доколку во што пократок рок не го поправат својот автомобил, па макар станувало збор и за обична гребнатинка.

Што се иднесува до јавниотг превоз, во Швајцарија патникот со еден билет може да мине низ цела земја со различни возила – автобус, воз, брод, жичарница.

А кога станува збор за природните убавини, Швајцарија и тука има коњ за трка.

12407294_162844487423224_1205818070_n

12407412_528643213964566_850712679_n

12555879_1113218318688698_1293002091_n

12556146_1683579581860012_1563049414_n

12558494_732186876883579_1122732943_n

12407294_162844487423224_1205818070_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *