Магична ноќ во Токио

PicMonkey-Collage20-1000x500

Секој кој бил во Токио знае дека ова е град кој најубаво изгледа ноќе. Ваквото верување го потврдуваат и фантастичните фотографии на талентираниот самоук јапонски фотограф. Масаши Вакуи добил идеја да фотографира дел од таканареченото неонско царство, а самите фотографии потврдуваат дека тоа била одлична идеја.

Кривулестите улици и патчиња, осветлени со шарени неонски светла звучат неверојатно, но такви се некои области на Токио, иако сите очекуваат да видат град преполн со високи згради. Сепак, Масаши Вакуи покажува дека прошетката низ некои краеви на Токио како Шибуја и Шин-џуку е навистина нешто посебно.

Во галеријата подолу ви ги прикажуваме неговите најдобри фотографии, а вие ѕирнете во краевите од градот кои навитина имаат магична страна, за која не знаевте баш ништо…

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-3-660x437

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-8

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-29

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-25

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-28

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-6

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-7

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-10

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-12

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-14

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-15

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-16

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-27

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-5

tokyo-streets-night-photography-masashi-wakui-22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *