Кристално чисти плажи кои го одземаат здивот

1648

Не постои чувство кое може да се спореди со онаа благосостојба со која се соочувате секогаш кога ќе се најдете на плажа, покрај кристално чиста вода и топол песок во кој ги заривате прстите. Овие рајски плажи подолу се одличен избор за летните одмори, кои со сиурност ќе ви ги наполнат батериите и ќе ви го избистрат умот од сите негативности.

1. Бодрум, Турција

1

2. Кала Макарелета, Менорка, Шпанија

2

3. Конигсе, Германија

3-Königssee-Germany

4. Ханаума Беј, Оаху, Хаваи

4-clearest-waters-to-swim-in-before-you-die

5. Крф, Грција

5-Corfu-Ionian-Islands-Greece

6. Плитвице, Хрватска

6-plitvice-lakes-matador-seo

7. Езерото Џени, Вајоминг

7-Jenny-Lake-Wyoming

8. Ланапасан, Палаван, Филипини

8-Linipacan-islands-Palawan-Philippines

9. Малдиви

9-Maldives

10. Езерото Техо, Невада

10-Lake-Tahoe-Nevada

11. Вакатоби, Индонезија

11-Clearest-Waters-In-The-World-To-Swim-In-Before-You-Die-Part-2-Readers-Choice

12. Езерото Пејто, Канада

12

13. Остров на кучињата, Панама

13-Dog-Island-San-Blas-Panama

14. Кајо Коко, Куба

14-Cayo-Coco-Cuba

15. Мо’ореа, Француска Полинезија

15-Moorea-2011-Selects

16

16. Суа Тренч, Самоа

17-sua-trench-matador-seo

17. Раџа Ампат, Индонезија

18-Clearest-Waters-In-The-World-To-Swim-In-Before-You-Die-Part-2-Readers-Choice

18. Островот Панари, Окинава, Јапонија

19-Panari-Island-Aragusuku-Island-Okinawa-Japan

19. Кајос Кочинос, Хондурас

20-Cayos-Cochinos-Honduras

20. Св. Џорџ, Бермуди

21-Bermuda

21. Езерото „Пет цвета“, Кина

22-Five-Flower-Lake-Sichuan-China

22 | Calanque d’En-Vau, Франција

23-Marseille-Calanque-de-Sormiou-France-

23. Рио Азул, Аргентина

24-rio-azul

24. Кох Фи Фи Дон, Тајланд

25-Ko-Phi-Phi

25. Valle Verzasca, Швајцарија

26-Verzasca

26. Плажа Навагио, Закинтос, Грција

27

27. Црвено Море

28-redsea-reef-matador-seo

28. Бора Бора

29-clearest-waters-to-swim-in-before-you-die

29. Езеро Марџори, Калифорнија

30-Lake-Marjorie-California

30. Западно Црвено Море, Египет

31-Clearest-Waters-In-The-World-To-Swim-In-Before-You-Die-Part-2-Readers-Choice

31. Езеро Кратер, Орегон

33-crater-lake

32. Филипини

34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *