Колоритни цртежи на улиците само кога врне дожд

street-murals-appear-rain-south-korea-10

Група дизајнери од Јужна Кореја најдоа идеален начин да ги разведрат тмурните денови кога едноставно не престанува да врне дожд. Со малку креативност и труд тие создадоа вибрантни цртежи и на улиците на Сеул кои се појавуваат само кога врне. Проектот е наречен „Project Monsoon”, и како што самото име навестува, направен е во оној период од годината кога врне речиси без престан во период од три седмици. Тие користеа специјални хидроматски бои кои остануваат невидливи се додека не се навлажнат. Погледнете го неверојатниот резултат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *