Колоритна фасада во Калифорнија создава илузија на „топење“

jenstark-4-900x1076

Познат по неговиот необичен хипнотизирачки стил, Џен Старк неодамна беше дел од проектот на еден трговски центар во Калифорнија. Со силни, најразлични бои, уметникот успеа да создаде илузија во која минувачите имаат чувство дека фасадата се топи. Целокупниот изглед на трговскиот центар е вибратен објект кој му дава живост и позитива на градот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *