Колку ги препознавате ѕвездите само по очите?

eyes-Shouta-Sanoda4

Јапонскиот илустратор Шоута Санода креираше две серии на илустрации кои се базирани на погледот на познатите актери, пејачи и уметници. Во овој кул минималистички проект, фокусот е ставен токму на очите, како еден од највпечатливите делови од човечкото лице. Салвадор Дали, Бијонсе, Одри Хепберн, Мерилин Монро, Мајкл Џексон и многу други, се дел од илустрациите на Санода. Колку ќе успеете да препознаете вие?

Салвадор Дали

 

Мерилин Монро

 

Бијонсе

 

Мајкл Џексон

 

Шарлиз Терон

 

Одри Хепберн

 

Мерилин Монро

 

Анџелина Џоли

 

Кара Делвињ

 

 

Кејти Пери

 

Ријана

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *