Кога класичната уметност е инспирација за тетоважи

PicMonkey-Coll1-1000x500

Едно студио за тетовирање од Јужна Кореја од неодамна во својата понуда има и дела кои на интересни начини ги реинтерпретираат познатите дела од класичната уметност. 

Можеби се прашувате како Густав Климт или да Винчи би работеле доколку наместо преку сликарство, својот талент го пренеле на човечкото тело, па ако некогаш ве интересирало тоа, време е да погледнете какви одговори нудат луѓето кои работат во студиото „ООZY“

За оние кои уште трагаат по одлична идеја за некоја идна тетоважа – погледнете ја нашата галерија и размислете дали делата на старите мајстори се доволно добри за да се најдат на вашето тело.

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_2-660x825

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_4-660x495

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_-660x601

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_3-660x787

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_5-660x738

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_8-660x660

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_6-660x407

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_7-660x660

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_9-660x660

oozy_tatto_tatuaje_Cultura_Inquieta_10-660x660

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *