Кога изгубената душа се среќава со смртта

short-animation-soul-death-coda-and-maps-and-plans-ireland-fb__700

Ова прекрасно видео на нежен начин ја опишува човечката душа, која во желба за живот преговара во нејзините последни мигови со смртта. Краткиот анимиран филм наречен „CODA“ е дело на „And Maps And Plans“, мало студио од Даблин кое на мрачен но невин начин реши да ја пренесе оваа стара ирска приказна. Анимацијата која е номинирана за Оскар, и која освои неколку награди на повеќе филмски фестивали ширум светот, конечно е објавена и на Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *