Коди Таунсенд – човекот кој му даде ново значење на зборот „екстремно“

Cody-Townsend-descenso

Нашите редовни читатели знаат за нашата опсесија со екстремни активности но, спустот на Коди Таунсенд прикажан во видеото подолу, му дава сосема ново значење на зборот „екстремно“. Имено, станува збор за скијање низ длабокиот и стрмен процеп на планината Тордрило во Алјаска, подвиг кој на прв поглед изгледа невозможен. Видеото е дел од филмот кој освои бројни награди, „Days Of My Youth“, и му ја донесе на Коди наградата за „најдобра линија“ и „најдобар машки перформанс“ на 15-то издание на „Powder Awards“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *