Каталог на „Victoria’s Secret“ од 1979 година е вистински доказ за променетите стандарди за убавина

Youll-Laugh-When-You-See-This-1979-Victorias-Secret-Lingerie-Catalogue

„Victoria’s Secret“ – име кое претставува синоним за секси (и често пати скапа) долна облека која ја носат неверојатно прекрасни модели се чини како релативно млада компанија – но всушност потекнува од 1977 година.

Тоа беше годината кога Рој Рејмонд и неговата сопруга одлучија да ја основаат компанијата која сега се претвори во мулти милионерска компанија. Но пред гламурозните настани, како и секој друг трговец Рејмонд состави каталог за да го прикаже својот асортиман на долна облека.

Но, неодамна на интернет се појавија два каталози од 1979 и 1982 година кои прикажуваат сосема различна страна на компанијата. Без фотошоп, без силикони – само вистински жени (со големи фризури и многу шминка) кои чудно позираат во долната облека.

Денешната долна облека остава малку на фантазијата, додека ангелите кои ги носат се само продолжение на самиот бренд, прекрасни клонови од некој далечен и навидум недостижен свет.

Се чини дека во 1979 година жените изгледале пореалистично – каде што телата на жените се прифаќале без потреба за менување или сообразност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *