Калуѓерки одгледуваат марихуана

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-13-1000x500

Да се биде калуѓерка или монахиња не е за секој. Потребна е посветеност кон Бог, дисциплина, трпение и сочувство. Но на некои од нив им е потребно и знаење за хортикултурата ако сакаат да одгледуваат марихуана за медицински цели.

Повеќето калуѓерки не одгледуваат марихуана, односно вистинските калуѓерки не го прават тоа. Но калуѓерките од „Sisters of the Valley“ (Сестри од долината) не се од католичка вероисповед, а не се ни религиозни во традиционална смисла. Меѓутоа, тие се посветени на монашки живот и одгледување растенија.

Нивниот канабис е од органско потекло и по бербата од него прават масло, различни тинктури и помошни лековити средства за луѓе кои се лечат од рак и разни хронични болести.

Фотографите Шон Крофорд и Џон Дубоа забележаа како изгледа кога калуѓерките, макар и оние нетипичните, одгледуваат марихуана:

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-23-660x879

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-7

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-22

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-19

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-1

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-3

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-21

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-16

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-10

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-8

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-17

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-12

nuns-grow-marjuana-sisters-of-the-valley-shaughn-crawford-john-dubois-9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *