Како изгледала Алиса од земјата на чудата во реалноста

alice-wonderland-classical-animation-kathryn-beaumont-19

Малкумина знаат дека Кејтлин Бимонт, актерката која го позајми својот глас за улогите на Алиса во „Алиса во земјата на чудата“ и Венди во „Петар Пан“, всушност беше и модел за анимациите. Галеријата подолу покажува колку порано било потешко и барало поголема посветеност за да се реализира еден класичен анимиран филм. Всушност, за да се завршат околу 23-24 секунди, било потребна цела седмица тимска работа.

Волт Дизни ја одбрал Бимонт да биде гласот на Алиса кога таа имала само 10 години. Тој бил толку импресиониран со нејзиниот изглед, што одлучил изгледот на Алиса да биде направен според самата Кејтлин. Откако таа ги завршила своите студии, станала наставничка по математика, и ја работела оваа професија цели 30 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *