Како изгледа еден ден од животот на една мајка

i-documented-what-its-like-to-be-a-moGLGL-1000x500

Таа е само уште една мајка во светот. Има две девојчиња, од кои едното е бебе. Првата бременост била премногу рано, многу пред појавата на селфи културата и стаповите за самофотографирање, но затоа втората бременост и овозможила да спроведе еден мини експеримент.

Бидејќи им се жалела на другите колку е уморна, но оние кои немале деца и велеле дека тоа не е логично бидејќи мајките седат по цел ден дома, оваа мајка решила на сите да им покаже како изгледа само еден ден во животот на една млада мајка.

За луѓето кои немаат деца, грижата за бебето не може да звучи како задача за која човек треба да се жали. Не е тоа канцеларија или строг шеф, бркање таргети и напнатост од понеделник до петок…Повеќето луѓе без деца мислат дека животот на младите и нови родители е монотон, но нештата се всушност многу посложени.

Да се има битие кое тукушто го започнува новиот живот покрај вас, и фактот дека не може да си помогне само на себе веќе звучи многу посериозно од три состаноци, една промоција и две конференции.

Една мајка одлучи со помош на селфи стап да направи серија фотографии кои најдобро прикажуваат – што прави мама кога сите други одат на работа…

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-2__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-3__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-4__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-5__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-6__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-7__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-8__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-9__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-11__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-12__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-14__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-16__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-18__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-20__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-22__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-24__880

i-documented-what-its-like-to-be-a-mom-with-a-selfie-stick-26__880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *