Како би изгледал потенцијалниот туризам на Марс

mauve15

Постојано прашувајќи се како би било да откриеме сосема нов и различен свет, парискиот фотограф Џулиен Мов создаде интересна серија фотографии „Greetings from Mars“ која истражува како би изгледале како туристи на Црвената Планета. Наградена со повеќе признанија неговата серија неодамна беше изложена и во културниот центар „Somerset House“ во Лондон како дел од Sony Светските награди за фотографија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *