Или вернициве се многу грешни, или попов малку се занесе

Screenshot_5

Едно видео од Грција кое е поставено на YouTube каналот уште во јануари, дури сега се претвори во вистински вирален хит. На него е прикажан грчки поп, кој за текот на литургијата се внесува до толку многу, што со светата вода буквално ги тушира насобраните верници. Дали станал на лева нога, алeргичен е на темјан или едноставно сакаше да ги казни присутните за своите гревови, попот пеејќи и шетајќи низ црквата, како воопшто да не забележува со колкаво количество света вода прска низ насобраната маса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *