Игрив „Legoland“ хотел на Флорида

cover-legoland-hotel-image-1000x500

Се сеќавате ли кога правевме куќи, замоци и тврдини од Лего коцки и посакувавме да можеме навистина да живееме во нив? Сега тоа е возможно бидејќи на Флорида изградија „Legoland“ хотел.

Во 2о11 година на Флорида беше изграден тематскиот парк „Legoland“ кој претставува петтиот тематски парк во светот од овој тип. По него беше израден тематски парк во Малезија, а сега Дубаи се подготвува да го отвори и својот „Legoland“.

„Legoland“ во Флорида е вториот најголем „Legoland“ тематски парк, па беше само прашање на време кога ќе се отвори и првиот ваков хотел. Тој содржи 152 соби целосно во согласност со Лего играчките. Вистински сон за сите деца и оние кои се деца во срцата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *