Геометриска библиотека во срцето на Мексико

anagrama-conarte-library-interiors-monterrey-mexico-designboom-01-818x512

Необичната читална се наоѓа во Мексико, а нејзина невообичаеност е геометрискиот облик на просторот исполнет со полици за книги и скалести седишта.

Скалите ги водат луѓето горе-долу долж низата дрвени полици и удобни седишта.

anagrama-conarte-library-interiors-monterrey-mexico-designboom-02

„Читалната е уредена за да пружи личен простор за непречено читање. Идејата беше да се создаде чувство на одвоеност од надворешниот свет, само за читателите и за книгите“, изјави архитектонскиот директор на фирмата „Анаграм“ Роберт Тревин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *