Фото на денот: Сакајќи да спречат геј-парада, создадоа виножито

ybJrDA0

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/06/ybJrDA0.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Иако 13 години по ред геј-парадата се одржуваше мирно во Истамбул, вчера беше прекината од полицијата која брутално со водени топови и гумени куршуми ги растеруваше активистите. Во еден момент при судирот од водата и сонцето се создаде виножито, кое симболично се поклопи со самиот настан.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *