Факти за алкохолот кои не сте ги знаеле

alcohol-07

1. Сите овошја и зеленчуци содржат доза на алкохол во нив.

2. Истражувачите докажале дека во вселената постои голема количина на алкохол.

3. Во овој момент 0,7% или 5 милиони луѓе на планетата се пијани.

4. Најскапата водка во светот се вика Билионерската водка во дијамантско кристално шише кое може да го добиете доколку одвоите 3.75 милиони долари од вашиот џеб.

5. Секоја година умираат 5.000 луѓе под 21-годишна возраст предозирани од алкохол.

6. Мажите со стомачни имаат поголема толеранција кон алкохолот од мажите со пивски стомак.

7. Постои фобија од празна чаша алкохол и се вика Ценосиликафобија.

8. Викинзите во минатото после победата над непријателите пиеле алкохол во нивните черепи.

9. Еден од најпознатите алкохолни пијалоци во светот е Тарантула Бренди кое содржи ликер од ориз и свежи мртви тарантули.

10. Алкохолот содржи дури 13 важни минерали за човечкото тело кои му се навистина потребни.

11. Шише шампањ содржи околу 49 милиони меурчиња.

12. Зборот „тост” доаѓа од Рим каде за прв пат бил откриен со лепче потопено во вино.

13. Алкохолот го штити вашето срце од заболувања и срцев удар, секако доколку го консумирате умерено.

14. Мешањето на различни пијалаци може да ве испијани побрзо од шотовите на екс.

15. Адолф Хитлер бил еден од најголемите противници на алкохол во историјата.

16. Додека пак Винстон Черчил бил еден од најголемите љубители на алкохолот.

17. Најстариот рецепт за алкохол во светот е оној за пивото.

18. Алкохолот ја намалува температурата на вашето тело, но ве прави да се чувствувате како да ја покачува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *