Џунипер – најубавата и најсреќна лисица на светот

picmonkey-collage1-1000x500

Џунипер е припитомени лисица, која несомнено веднаш ќе ве освои. Нејзината сопственичка вели дека лисицата не е исто како да имате мачка или куче. Лисиците се многу енергични и природно се обидуваат да го ловат пленот бидејќи тоа им е вродено. Џунипер, како и сите други лисици, реагира кога ќе слушне гребење, бидејќи тоа ја потсетува на звукот кој го прават глувците под снегот или земјата.

juniper-fox-happiest-instagram-35-660x883

Според сопственичката доколку се одлучите за вакво милениче имајте на ум дека не можете да ги чувате дома 24/7… Тие се деструктивни и ќе ви ги уништат работите низ домот. Лисиците мораат да се хранат со месо и коски. Исто така им треба и таурин или ќе ослепат, ќе страдаат од напади, а можат и да умрат…

juniper-fox-happiest-instagram-7

juniper-fox-happiest-instagram-9

juniper-fox-happiest-instagram-12

juniper-fox-happiest-instagram-28

juniper-fox-happiest-instagram-5

juniper-fox-happiest-instagram-11

juniper-fox-happiest-instagram-37

juniper-fox-happiest-instagram-34

juniper-fox-happiest-instagram-13

juniper-fox-happiest-instagram-33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *