Двегодишно патување забележано на цртежи

PicMonk-1000x500

Некои од своите патувања носи спомени, некои сувенир или разгледници, а некои луѓе, како Миси Данавеј носат многу тетратки и блокови исполнети со цртежи од сè што виделе и доживеале.

Американската уметница која во 2013 година заминала од земјата за да студира уметност, сака да пишува дневник, но бидејќи зборовите не секогаш биле доволни за да ги опишат нејзините искуства, таа создала голем број слики и цртежи.

Иако многу луѓе упорно тврдат дека фотографиите од патувањата можат да зачуваат одредени моменти од заборавот, вистина е дека можете многу повеќе доколку целосно се вклучите себеси во процесот на паметење, наместо еден прст кој ќе кликне на фото-апаратот додека вие веќе во истиот момент се вртите кон нешто друго. Од тие причини младата американска уметница се одлучила да ги забележи своите сеќавања така што активно ќе учествува во нив, пишувајќи дневник и цртајќи го она за што пишува. Користејќи акрил техника, таа успеала да исцрта огромен број страници на нејзиниот блок, а денес гордо може да им ги претстави на сите оние кои планираат да патуваат.

100-landscape-paintings-sketchbook-missy-dunaway-1-660x533

100-landscape-paintings-sketchbook-missy-dunaway-2-660x549

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-3__880-660x548

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook__880i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-7__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-2__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-4__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-14__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-9__880i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-10__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-5__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-11__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-8__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-16__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-18__880

i-documented-my-100-days-of-travelling-with-arylic-paintings-on-a-moleskine-notebook-21__880

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *