Свет без војни: Доколку овие деца го имаа детството што го заслужија

PicMonkey Collage

Откако наиде на позитивни критики за претходните серии илустрации „Holy Selfie“, „World Leader“, „Global Police“ и „Just Leaders“, Гандуз Агајев го претставува и неговиот најнов проект пред јавноста насловен „Imagine“.

Овој пат, илустрациите се посветени на децата, и на оние кои несвесно ги вмешуваат овие невини суштества да бидат дел од нивната валкана, крвава игра. Гандуз ни ја прикажува неговата визија за детствата кои ги заслужија овие мали деца, на кои за жал им беше скратена шансата за среќно и безгрижно растење.

Војната во Виетнам (познатата „Napalm Girl“)

Фотографијата која му донесе Пулицерова награда на Кевин Картер (1993)

Децата во Виетнам

Смртта на Алан Курди од Сирија

Јапонско момче го носи мртов на грбот неговиот помал брат, 1945  година

Синот на убиениот новинар од Азербејџан, Елмар Хусеинов

Деца невести во Авганистан

Момче во Лондон покажува каде се наоѓала неговата соба, пред да биде бомбрдирана од Германците во 1940 година

Полскиот педијатар докторот Јануш Корчак

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *