Краток анимиран филм: Длабок дијалог меѓу робот и балерина

1-kratko-pouchno-video-ednash-na-balet-zapoznav-robot-www.kafepauza.mk_

Оваа прекрасна рачно нацртана приказна пренесува една необична средба меѓу робот и балерина. Краткиот дијалог на интригантен начин повлекува прашање за постоењето на човекот, како и смислата на човештвото. Пораката е едноставна и лесна, а тоа е да се потсетат луѓето дека и во овие инстант времиња, тие се пред се само обични луѓе. Концептот, анимацијата и нарацијата се дело на Изабела Дос Сантос. Насловот на краткиот анимиран филм гласи „I met a robot at a ballet once“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *