pool-swimming-summer-mexico_91605_990x742

Фото на денот: Уживање на сонцето

Сликано со филмска камера, фотографот Томас Шер успешно го доловил моментот во кој гостите во еден хотел во Акапулко, Мексико, се разладуваат уживајќи во базенот. Continue reading

3060fbc81d5e8405791a5dee063c1c3b

Фото на денот: Водопадот Стирлинг

Прекрасниот водопад Стирлинг, со висина од 155 метри кој се наоѓа во Нов Зеланд. Влијанието на водопадот е толку силно така што кога водата ќе падне таа создава спектакуларни линии. Continue reading

Thai boys splashing whit in a river.

Фото на денот: Разладување

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/2e00531aa73544a465bbcca06ff777f8.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

bali-dancer-hindu_91463_990x742

Фото на денот: Фестивалска ноќ во Убид, Бали

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/bali-dancer-hindu_91463_990x742.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

The-Old-Stone-Bridge-Skopje_art (1)

Фото на денот: Магла над Камени Мост

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/The-Old-Stone-Bridge-Skopje_art-1.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

berdorf_lu_hohllay_-_2015_-_6097-101

Фото на денот: Пештера направена од човечка рака

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/berdorf_lu_hohllay_-_2015_-_6097-101.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Од средниот век па се до 1800 година, ова место беше користено како „мелница“ за камења во Continue reading

trash-pile-cambodia_91290_990x742

Фото на денот: Прозорец кон сиромаштијата

Дете кое работи на купиштата отпад во Камбоџа. Токсичниот чад од запаленото ѓубре создава меланхолична атмосфера, а целиот труд и мака на луѓето кои работат тука се наплаќа по едвај еден долар дневно. Continue reading

a_butterfly_feeding_on_the_tears_of_a_turtle_in_ecuador

Фото на денот: Пеперутка пие солза од очите на една желка

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/a_butterfly_feeding_on_the_tears_of_a_turtle_in_ecuador.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Пиењето на солзите на одредени животни од страна на пеперутките е познат феномен познат под името „lachryphagy“. Continue reading

b4539e0e14104767af014de0b80f15bd

Фото на денот: Поле со лаванда

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/b4539e0e14104767af014de0b80f15bd.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

camel-caravan-sunset-2_91283_990x742

Фото на денот: Арапска светлина

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/camel-caravan-sunset-2_91283_990x742.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

978f66046d01846b929fba88000cefe9

Фото на денот: Будењето на Тоскана

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/07/978f66046d01846b929fba88000cefe9.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]