PicMonkey-Coll-1000x500

Тетоважи како целосно затемнување

Ваквото сценарио не е нималку ретко – одите во град, имате околу дваесет години, пиете неколку чашки и се што се случува понатаму е нејасно.

manhole-secret-rooms-underground-borderlife-biancoshock-milan-italy-3

Уличните дупки во Милано претворени во тајни одаи

Доколку постои една главна и беспрекорна вистина во светот, тогаш тоа е следната: тајните соби се кул, и сите ние сонуваме да имаме една.

newborn-baby-photoshoot-fails-6__880

Бебиња кои им ги уништија уметничките фотографии на родителите

Бебињата се слатки и неодоливи, но не ретко се случува да изненадат со непредвидено уринирање во несоодветни ситуации.

PicMonkey Collage

Магичната природа на Енди Голдсворти

Енди Голдсворти е британски скулптор, кој креира привремени инсталации најчесто на дрвја или камења, како и се останато кое може да се нарече дел од природата.

The-Dove1-1000x500

Мали играчки и голема фантазија

Од оние кои планираат да ја зачуваат својата креативноста најчесто се очекува и бара да го зачуваат детето во себе кое на најлесен начин ќе им обезбеди нови идеи и Continue reading

PicMonkey Collage

Неверојатна улична уметност во напуштена црква во Мароко

Уличниот уметник Окуда Сан Мигел неодамна го посети Мароко, каде беше поканет со цел да го смени изгледот на една стара црква како дел од настанот наречен Уличен уметнички караван.

PicMonkey-Collage17-1000x500

Уметност на усните

Ако добро го разбираме концептот на современото уметничко изразување, тогаш тоа значи дека секој дел од човечкото тело е потенцијално и идеално место за поставување на некое парче уметност.

PicMonkey-Coll1-1000x500

Кога класичната уметност е инспирација за тетоважи

Едно студио за тетовирање од Јужна Кореја од неодамна во својата понуда има и дела кои на интересни начини ги реинтерпретираат познатите дела од класичната уметност.