Боцкава завеса ве брка од бањање по 4 минути за да заштедите вода

Eco-Warrior-shower-curtain-Spiky-3-728x489

Уметницата Елизабет Бухер измисли генијален начин за заштеда на вода. Насловени „My Shower is a Green Warrior“ oвие завеси стануваат боцкави по 4 минути зафаќајќи го целиот простор што ги обесхрабрува долгите туширања.

„Овие завеси не се за продажба туку имаат за цел да поттикнат дебата за заштеда на вода. Ако не сакате да бидете заробени треба да излезете што побрзо и да престанете да нанесувате штета на животната средина“.

Завесите се полнат со воздух, а проектот е само концепт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *