Bike balls – велосипедски светла со несекојдневен дизајн

asdasd5-1000x500

Оние кои редовно возат велосипеди низ градот знаат колку се ранливи од големиот број невнимателни возачи и возачи кои повеќе внимание обрнуваат на својот телефон отколку на она што се случува околу нив. Но овие велосипедски светла сакаат да го променат тоа на еден забавен начин. Индустриските дизајнери Хедер и Скот создадоа велосипедски светла во форма на тестиси кои висат од под седиштето и на многу експлицитен начин имитираат машки полови органи.

Тие ги дизајнираа овие необични светла бидејќи сметаат дека на овој начин велосипедистите ќе бидат повидливи, но истовремено ќе внесат и хумор во сообраќајот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *