Би можеле ли да живеете во ваква куќа?

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-1-1024x749

Лоцирана на самиот раб на високите карпи над Егејското Море, оваа неверојатна куќа која претставува проект на OPA (Open Platform for Architecture), нуди неверојатно искуство.

Едноставно и минималистички дизајнирана, местоположбата е таа која го прави овој дом да изгледа толку уникатно. Длабоко „зариена“ во самите карпи, со целосна стаклена фасада која нуди детален поглед кон хоризонтот, и стаклен балкон на кој речиси и да лебдите. Како сето ова да не е фасцинантно самото по себе, горниот спрат на куќата е замислен да биде базен, чие стаклено тло ќе доздава сончеви сенки во спалната под него.

Тимот на „OPA“ во моментов е во потрага по инвеститор или амбициозен сопственик кој би ја финансирал конструкцијата. Тие дури додаваат дека би било и забавно доколку во базенот се додадат и ајкули, меѓутоа тоа би можело да биде застрашувачки за оние кои ќе ги гледаат од креветот под нив.

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-1

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-2

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-4

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-5

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-6

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-7

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-8

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-9

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-10

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-11

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-12

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-13

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-14

 

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-15

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-16

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-17

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-18

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-19

 

AD-Live-On-The-Edge-With-OPAs-Casa-Brutale-20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *