7 знаци дека треба останете сингл

single-girl-enjoying

Не треба да го поминувате животот во барање на партнер. Партнерот можеби не е тоа што ви недостига во животот. Понекогаш треба да работите на себе пред да започнете со потрага по партнер. 

Еве неколку знаци поради кои треба да останете сингл:

1. Не сте научиле да се сакате себеси

Не треба да бидете во врска со некој друг додека не научите да се сакате себеси. Ако сте несигурни, постои можност да го обвинувате вашиот партнер дека ве мами или лаже, бидејќи не сте сигурни зошто токму вас ве одбра за партнер од сите луѓе на светот. Доколку научите да се сакате себеси, тоа ќе ви помогне да избегнете непотребни драми.


2. Имате премногу работа на која треба да се фокусирате

Ако сте редовен студент и работите полно работно време, им помагате на своите родители, се грижите за вашите браќа и сестри, веројатно не е идеално време за врска. Ако веќе имате премногу обврски, партнерот може да предизвика само повеќе стрес.


3. Сè
уште сте вљубени во бившиот партнер

Ако сè уште имате чувства кон бившиот партнер не треба да започнете нова врска. Тоа не е фер кон нив, а не е фер ниту кон вас. Прво треба да го решите вашето минато, а потоа да ја започнете вашата иднина.


4. Не сте пронашле некој со кој навистина сакате да бидете

Не би требало да излегувате на состаноци со некој само за да можете да кажете дека имате дечко∕девојка. Доколку никој не ве интересира, не треба да бидете во врска.


5. Попрво би спиеле дома

Ако не сте заинтересирани за моногамна врска, не влегувајте во неа. Можете да ги лажете вашите партнери и да се преправате дека ќе им бидете лојални, но зошто би го правеле тоа? Ако само сакате да спиете дома и да не се оптоварувате со никој, тоа е во ред. Само бидете искрени со луѓето и кажете им како се чувствувате уште од самиот почеток. Не ги залажувајте.


6. Не сакате да вложувате напори

Ако не сте подготвени да го задоволите партнерот, да излегувате со него на романтични состаноци секој викенд, и да вложувате напори во врската, не треба да бидете во врска. Не е лесно да се биде нечиј партнер. Тоа бара многу напор. Ако во моментов не сте подготвени да направите сé што треба за да го одржите односот, тогаш треба да останете сингл.


7. Забавно е да се биде сингл

Животот на сингл лица не е толку лош, како што сите го прават да биде. Кога сте сингл имате слобода да го правите она што го сакате, секој викенд. Имате многу време за вашите пријатели, роднини, хобија… Можете да флертувате со секоја личност со која ќе сакате. Доколку уживате во својата слобода, нема потреба да брзате да влезете во врска. Уживајте во вашиот сингл статус додека трае.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *