7 навики на луѓето кои никогаш немаат мака околу чистењето на домот

cleaning-hacks1

Дали чистењето на домот за вас претставува тешка и напорна задача за која ви е потреба голема и долготрајна подготовка? Дали кога ќе помислите на чистење во глава ви навираат слики на крв, пот и солзи?

Не мора да биде така. Некои луѓе немаат потреба од долгочасовно чистење на домот само затоа што се придржуваат до неколку златни правила.

Ова се дел од тие правила:

1. Тие секогаш ги враќаат работите на место од каде ги земале.

2. Секоја ноќ ги средуваат алиштата кои ги носеле во текот на денот. Или ги диплат или ги ставаат за перење.

3. Не дозволуваат садовите да се насоберат, односно после секој оброк ја мијат чинијата од која јаделе.

4. Веднаш ги бришат површините кои ги употребиле.

5. Тие често употребуваат правосмукалка.

6. Секое утро се вртат и го средуваат својот кревет.

7. Секогаш ги фрлаат непотребните работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *