5 начини да ги обоите и разубавите обичните тегли

spraypaintlilyshop1 (1)

Постојано наидуваме на разни „направи сам“ проекти во кои теглите ја играат главната улога. Меѓутоа тие секогаш изгледаат некако совршено обоено, со техники кои до сега не умеевме да ги разбереме. Затоа, решивме да го истражиме начинот на изработка, и пронајдовме пет различни техники на бојадисување на теглите, за пет прекрасни ефекти кои даваат уникатен изглед. Во редовите подолу ви ги откриваме и вам:

1. Мазно-рапави сјајни тегли

Потребна ви е боја или спреј и убави светки. Супер лесни и прекрасни. Детален туторијал – тука.

2. Основно боење на теглите

Ова е еден од најпопуларните начини на бојадисување. Потребен ви е лепак и боја за храна за да ги добиете овие вибрантни бои. Повеќе детали – тука или тука.

3. Еднобојни тегли.

Овие се супер лесни. Се што ви е потребно е спреј. Објаснување – тука.

4. Светкави тегли

Овие изгледаат прекрасно! Целиот ефект е создаден само со помош на лепак и светките кои можете да ги најдете на најблиските пазарски тезги. Туторијал – тука.

5. Колаж тегли

Совршени доколку имате намера да ги претворите во свеќници. Начинот на изготвување е прикажан на фотографијата подолу.

e024395ffa74a8b09b40bebf7bbe1cd2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *