25 магични европски селца

155

Постојат бесконечо многу прекрасни села ширум светот, со неверојатна природа и спектакуларни пејзажи. Галеријата подолу е составена од 25 европски селца, каде можете да пронајдете многу повеќе од она што го очекувате. Тие можеби не се дел од листата на најпосетуваните дестинации, но според многумина, нудат поголемо задоволство од некои познати светски метрополи.

Погледнете за што станува збор и уживајте…

1. Раундстоун, Ирска

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

2. Поситано, Италија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

 

3. Смоген, Шведска

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

4. Исафјордур, Исланд

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

 

5. Наарден, Норвешка

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

 

6. Динант, Белгија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

7. Кочем, Германија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

8. Линдау, Германија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

9.Rothenburg ob der Tauber, Germany

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

10. Ез, Франција

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

11. La Roque-Gageac, Франција

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

 

 12. Beynac-et-Cazenac, Франција

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

13. Najac,Франција

25 Of The Most Beautiful Villages In Europesource

14.Český Krumlov, Czech Republic

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

15. Венген, Швајцарија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

16. Гмунден, Австрија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

 17. Пиодао, Португалија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

18. Пасау, Германија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

19. Карлови Вари, Република Чешка

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

20. Мостар, Босна и Херцеговина

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

21. Блед, Словенија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

22. Велико Тарново, Бугарија

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

23. Гамла стан, Шведска

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

 24. Конви, Велс

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

25. Портмеирион, Велс

25 Of The Most Beautiful Villages In Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *