street-photography-hong-kong-memoir-fan-ho-321

Хонг Конг во 1950 година

Овие неверојатни фотографии од Хонг Конг се дело на кинескиот фотограф Фан Хо. Тој ги минал 50-те и 60-те години ловејќи мрачни и морбидни места од улиците на оваа метропола.

bread-seller-photobomb-modeling-contract-olajumoke-orisaguna-22

Продавачка на леб од случајна минувачка стана модел за насловна страна

Луѓето велат дека бајките се само за деца, меѓутоа, дека може да се случи и во вистинскиот живот е доказ оваа млада мајка од Нигерија.