street-art-seth-globepainter-julien-malland-44__880

Уметник претвора здодевни згради во туристички атракции

Францускиот уметник Жулиен Маланд, познат и под псевдонимот Сет Глоубпеинтр, креира колоритни уметнички дела ширум светот.

PicMonkey Collage

Доколку принцезите на Дизни носеа дизајнирани потпетици

Се чини дека магичниот свет на Дизни претставува неуморна инспирација за уметниците ширум светот. Ова беше случај и со Гриз и Норм Лемеј, кои воедно се вработени во студиото на Continue reading

20160113__Living_Abroad_Forbes (1)

Кои се земјите со најмногу иселеници?

Според статистиките кои вчера ги објави познатиот магазин „Forbes“, Ирска има најголем процент на жители кои се родени и живеат надвор од својата земја.