Petra-Jordan

Најимпозантните древни градби кои сè уште ја красат Земјата

Древни  споменици можат да се пронајдат низ планетата Земја, кои сведочат за нејзиното постоење од преку илјадници години.

cover23-1000x500

Шокантни стари реклами

Од цигари против кашлица, девојче со безбеден револвер во креветот, па до седативи за домаќинки, маркетиншката индустрија е одговорна за некои навистина шокантни реклами во текот на минатиот век.

28222_+stock-photo-cheese-tomato-relish-mini-muffins-shutterstock_56345800_630x0

Мафини со спанаќ и сирење кои ќе ви го разубават денот

Според многумина, појадокот е најважниот оброк во денот, и нема ништо подобро од тоа кога утрото ќе ви започне со пријатен мирис на солени мафини.