2E97FBCF00000578-0-image-a-25_1447928577711

Чудо од дете: Има 19 месеци, а знае да чита (видео)

Голем број деца знаат да читат кога ќе наполнат пет години, но ова деветнаесетмесечно бебе веќе знае да прочита околу 300 зборови.

Pulkabacken-by-Streetmonkey-Architects_dezeen_468_14

ФОТО: Совршена куќа за љубителите на санкањето

Во шведскиот град Вармдо е изградена необична куќа, дело на студиото „Стрит Манки Архитектс“, која е идеална за љубителите на санкањето.

100-years-of-beauty-ethiopia-feven-g-the-cut-715x380

100 години убавина на жените од Етиопија

Најновото видео на се повеќе познатиот YouTube канал „100 years of beauty“, оваа недела се фокусираше на убавината на жените од Етиопија.

PicMonk-1000x500

Магнус Венман: Каде спијат сириските деца

Магнус Венман е наградуван фото-репортер од Стокхолм, а бидејќи состојбата во Сирија не престанува да биде најважната вест во светот, неговата серија фотографии која истражува во какви услови спијат децата Continue reading