woman distraught at hair loss

Сезонско опаѓање на косата

Дали некогаш сте имале чувство дека вашата коса е погуста во зима а поретка во текот на летото и есента, токму кога сте најголем дел од денот надвор и кога Continue reading

faces-barbie-evolution-1959-2015-2

Барби од 1959 година до денес

Од појавувањето на иконската Барби кукла во 1959 година па се до денес, идеалите за убавина драстично се менуваа. Со самото тоа и изгледот на познатата Барбика претрпе одредени промени.

timelapse-map-fb

Во три минути: Како во изминатите 1000 години се менуваше мапата на Европа?

Се додека постојат граници во светот, ќе се менуваат. Уште од самите почетоци на човековото развивање во заедници, луѓето се делеле на едни и други групи, се мешале, преземале територии, Continue reading