2D919BBD00000578-3279745-image-a-50_1445281133141

Како се снимаше каталогот на H&M во соработка со Balmain?

Иако колекцијата се уште не е официјално претставена на јавноста, познатиот бренд H&M објави видео во кое може да се види дел од парчињата креирани во соработка со Balmain.

градина

Неверојатна градинарска бајка во Јапонија

Растението вистерија потекнува од Кина и Јапонија, но за оние кои барем еднаш виделе како изгледа градината „Kawachi Fuji“ приказната за ова растение има сосема друга смисла…

Poslednja-večera-LDVGLGL-1000x500

Ренесансната уметност од аголот на еден авто-механичар

Американскиот фотограф Фреди Фабрис отсекогаш сакал да оддаде чест на ренесансните сликарски класици.

library-hotel-book-bed-tokyo-8

Хотел во Токио за најголемите љубители на книгите

Многу луѓе ги сакаат книгите но, постојат и онакви кои буквално спијат до нив. „Книга и кревет Токио“ е хотел кој е тематски уреден во облик на библитека, каде буквално Continue reading

download

Причина плус за да ги мразите: Политичари со пунџи

Овие илустрации од политички фигури кои ја носат фамозната „машка пунџа“, се дело на креативниот тим на „DesignCrowd“.