3600-1-1000x500

Наскоро во продажба необична „грешна“ Библија

Еден од 10 примероци на Библијата во која најверојатно по грешка дошло до заповед „прави прељуба“ наместо „не прави прељуба“, а која датира од 1631 година од следниот месец ќе Continue reading

PicMonkey Collage

Магична колиба од 18-от век освојува со рустичниот ентериер

Додека работела како дизајнер на ентериер на еден дом во Котсволдс, Каролин Холдавеј и нејзиниот партнер Фатимах Намадар, кој е фотограф, изнајмиле коллиба во Виндраш Валеј каде започнале да живеат.

5c5f2d9b65f6dc555ca2ddbef49a20d0

Стаклени нокти, најновиот тренд од Јужна Кореја

Се попопуларниот „стаклен маникир“ секако не се изработува од стакло, туку ефетктот се добива со нанесување лак, така што на ноктите им дава изглед како на скршено стакло во разни Continue reading

05709-rokoko-plazma-torta

Брза плазма торта без печење

Со оглед на тоа што е викенд, би било вистинска штета дококу не издвоите барем дел од слободното време за да ги изненадите најблиските со нешто благо.