metallic-eye-makeup-spring-summer-2011

Металик шминка – тренд кој ја освојува есенската сцена

Со доаѓањето на есента дојдоа и нови трендови во шминкањето, а еден од трендовите кој од ден на ден се повеќе ја освојува сцената на убавината е металик шминката!

98732_valentino-20151006-ap-thibault-camus-paris-di008551979-preview_gal-630x354

Валентино: Романтика инспирирана од африканската култура

Ревијата на најновата колекција на брендот Валентино, сценски потсетуваше на тропска оаза, а двајцата креативни директори кои стојат зад оваа реномирана куќа, инспирацијата ја нашле во имигрантската криза.